» Racergubben Logan

Terminens sista ridlektion är tyvärr avklarad. Vi hade hoppning inplanerad, och som ni kanske vet så är jag inget stort fan av hoppning men det är alltid nyttigt. Man lär sig alltig någonting nytt iaf! Jag hade blivit tilldelad Logan, en av de få hästar jag känner att det är roligt att hoppa med, för precis som Golden Eyes blir Logan så väldigt glad när han ser hinder. Det ger mig glädje och då är det inte så obehagligt längre.
 
Vi började med att stämma av så att gas och broms och vanliga svängande hjälper fungerade och sedan var det uppvärming två och två över en galoppbom på volt. Jag och Logan hamnade sist i kön och när det var vår tur hade vi inte riktigt något driv så det blev lite halvdant. Sedan skulle vi hoppa två hinder i en mjuk böj, vända mitt på över galoppbommen och komma på de båda hindren från andra hållet. Det gick bättre, men fortfarande hade vi ingen riktig gas och jag tror att det är för att gamle fina Logan kände att jag tvekade. Nu var det inga höga hinder, 50 cm, så vi kom över utan problem.. Men lite mer fart hade varit att önska. Efter den övningen skulle vi ta hindren på den mjuka böjen två gånger var till och då jäklar vet ni! Då tänkte jag : "Äh, va fan, nu kör vi!!"
Logan taggade till direkt och sög mot hindren. Jag tycker att det är lättare när det går fort men ändå kontrollerat, då hinner jag inte tänka så mycket och krångla till allt ^^,
Och sådär på sista varvet fick jag en så rolig och glad kommentar av min ridlärare, nämligen att nu såg jag minsann ut som en riktig hoppryttare! Det är i och för sig inte ens i närheten men att bara en sån liten grej kan göra någons dag är helt fantastiskt.
 
När vi skulle skritta av några varv innan avsittning var Logan helt inne på att ta några hinder till och gick med en spänst i steget och sneglade mot bommarna med spetsade öron. Efteråt fick han en välförtjänt morot (schh sig inget till någon). Gubben är trots allt över 20 och då behöver man lite extra gott ibland^^
och efter det var det hagen och det gröna gräset som väntade. Härligt!
 
Bilden är från en lektion i vintras, det började bli mörkt och lamporna var tända.. Därav den tråkiga kvaliten ;)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback